Lintulan puusepänliikkeen tarina alkoi jo ennen sotia, kun Yrjö ja Ilmi perustivat perheen. Sota-aikana Yrjö kaikkina vapaa-aikoinaan askarteli puusta kaikenlaista käyttötavaraa kotirintamalle.

Sodan jälkeen oli kaikesta puutetta ja jollain konstilla oli kuitenkin ansaittava leipä. Ahkerana miehenä Yrjö alkoi tekemään pärekoppia, joita myytiin kyläläisille ja Vaasan torille. 60 kilometrin päähän Vaasaan lähdettiin polkupyörillä, joskus myös linja-autolla. Aamuvarhaisella pakattiin isoja ja pieniä koppia pyöräntarakalle, ja yleensä aina kaikki myytiin iltaan mennessä. Kotiin lähdettiin keveämmällä pyörällä.

1940-luvulla lapsiluku kasvoi vuosi vuodelta. Ruoan hankkimiseksi isolle lapsikatraalle Yrjö kulki töissä rakennuksilla, Närvijoen sahalla ja myös naapurin verstaalla, missä hän aluksi teki kalustoja yhdessä verstaan omistajan kanssa. Myymään lähdettiin naapurin ”koppiautolla”, kun kalustoja oli tarpeeksi koottuna.
Työskenneltyään jonkin aikaa naapurin verstaalla Yrjö sai kipinän oman verstaan perustamiseen. Kun pieni verstas valmistui, siellä alettiin valmistaa siihen aikaan suosittuja maakuntakalustoja. Sohva, pöytä, tuolit + senkki kuuluivat tähän kalustoon. Ilmi oli myös voimakkaasti mukana, aluksi yrityksen tuotannossa ja myöhemmin konttorissa, kunhan lastenhoidolta alkuvuosina ehti.

1957 Lintulan puusepänliike virallisesti perustettiin. Höylän kutteri ostettiin Vaasasta Hartmannilta ja rungon Yrjö teki puusta.

1958 syntyi 11. lapsi ja samana vuonna alettiin kuljettaa omalla koppiautolla kalustoja ympäri maakuntaa ovelta ovelle myymällä. Aluksi jouduttiin ottamaan vieras kuski, koska Yrjöllä ei ollut korttia. 1959 vanhin pojista Unto otti vastuun kalustojen maakuntaan kuljetuksesta ja myynnistä. Maakuntakauppaa jatkettiin aina vuoteen 1974 asti.

Lintula 1963

1960- ja 1970-luvuilla Lintulan tuotanto suureni niin, että verstaata laajennettiin moneen kertaan. Tuotannossa oli jo maalattavat pirttikalustot ja pehmeitä sohvakalustoja. Kommandiittiyhtiö perustettiin 1976 ja siihen kuuluivat kaikki kymmenen lasta. Tässä vaiheessa mietittiin, että pitää suuntautua johonkin tiettyyn artikkeliin. Päädyttiin tekemään pirttikalustoja ja pöytiä, joiden materiaaleina olivat puu, viilu ja ikilevy.

Lakkaamotila valmistui 1974, ja vuonna 1984 siihen tehtiin laajennus ja muutettiin lakkauslinja toimivammaksi. Samoin hiontapuoli tehtiin uuteen systeemiin sopivaksi.

Vuonna 1980 perustettiin osakeyhtiö, johon kuului kahdeksan perillistä, Yrjö ja Ilmi.1980-1990-luvuilla vietiin huonekaluliikkeisiin viikoittain pöytiä ja penkkejä omalla kuorma-autolla. Innostus oli suuri ja työt sujuivat hyvin, kun oli hyvät isot tuotantotilat. On ollut onni, että Lintula on työllistänyt omaa väkeä. Melkein kaikki Yrjön ja Ilmin lapset ja lapsenlapset ovat jossain vaiheessa työskennelleet yrityksessä. Työtä ja toimeentuloa on riittänyt parhaimpina aikoina 40 hengelle.

Yhtiön toimitusjohtajina ovat toimineet Erkki Lintula 1976-2004,
Pentti Lintula 2005-2012 ja Mika Lintula 2013-

Tänä päivänä yritys jatkaa toimintaansa perinteitä kunnioittaen.